ГоловнаСуспільствоПодії

ДБР відкрило справу проти екснардепа Пашинського через ПТРК, якими нині знищують ворога, - Бутусов (оновлено)

"Зараз війна, і ви маєте підпорядковуватись і слухати військове командування".

ДБР відкрило справу проти екснардепа Пашинського через ПТРК, якими нині знищують ворога, - Бутусов (оновлено)
Фото: 24tv.ua

Головний редактор видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов закликав Державне бюро розслідувань слухати військове командування ЗСУ.

Так він відреагував на відкриття кримінальної справи проти Сергія Пашинського щодо протитанкових ракетних комплексів "Стугна" і "Корсар".

На своїй Facebook-сторінці Бутусов оприлюднив подробиці справи.

"Слідчий ДБР Петрухін сьогодні разом зі спецназом ДБР розшукує Пашинського через справу, пов'язану з протитанковими ракетними комплексами "Стугна" та "Корсар". Як виявляється, напередодні війни Пашинський за сприяння КБ "Луч" розпочав підготовку 50 розрахунків ПТРК "Стугна" та "Корсар" з числа добровольців. Серед яких, зокрема, є колишній народний депутат Тетяна Чорновіл, яка під час російської агресії знищила два російські танки з відеопідтвердженням цих результатів", - повідомив Бутусов.

За його словами, перед початком вторгнення Росії Сергій Пашинський за погодженням з керівником держпідприємства "Київське конструкторське бюро "Луч" організував своєчасне вивезення з заводу великої кількості протитанкових ракет, які виготовляло підприємство, зазначив журналіст.

Замовлення зробила одна з арабських країн, бо "замовлення на ракети та пускові установки Міноборони України перед війною не зробило і були вільні потужності для роботи з іншими замовниками. Завдяки цьому цінне озброєння було збережено від російських ударів", - повідомив Бутусов.

"На початку війни за наказом головкома ЗСУ Валерія Залужного була створена окрема військова частина для застосування ракетних комплексів з арабського замовлення, у яких екран був арабською мовою... З першого дня війни цей підрозділ виконує бойові завдання та має на різних напрямках десятки підтверджених відеозаписом знищених цілей. Їх кидають на важливі напрямки, на одному з них я перебуваю зараз сам і можу засвідчити високі оцінки командирів ЗСУ їхньої роботи", - зазначив журналіст.

Він заявив, що "ДБР перед тим, як порушувати справу щодо протитанкових комплексів та обставин їхнього вивезення, має звернутись до головкома ЗСУ В. Залужного й отримати інформацію, куди та як застосовуються арабські "Стугни" та "Корсари" і чи є в головнокомандувача зауваження щодо озброєння за арабським контрактом". 

"Навіщо ви лізете не у свою справу? Хто вам це сказав? Якщо керівництву ДБР і його спецназу хочеться зараз зробити важливу справу та показати, що вони керуються державними інтересами, то їм краще виїхати затримувати злочинців у Гостомелі, Бородянці, Мощуні та Бучі, там їх багато, і саме цим можна довести свій професіоналізм. А зараз війна, і ви маєте підпорядковуватись і слухати військове командування, бо саме військові захищають ваше безпечне та безглузде існування в теплих кабінетах", - резюмував Бутусов.

Оновлення. ДБР спростувало інформацію про те, що Сергія Пашинського переслідують через передачу ЗСУ ПЗРК «Стугна». Про це бюро повідомило на своїй сторінці у Фейсбуці.

«ДБР розслідує кримінальне провадження, в якому фігурує Сергій Пашинський, однак воно жодним чином не пов’язане із передачею Збройним силам України ПЗРК «Стугна», - йдеться у повідомленні.

Також у ДБР додають, що в рамках кримінального провадження стосовно Пашинського дійсно проводяться слідчі дії, але вони не стосуються інформації, яку поширив Юрій Бутусов. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram