ГоловнаСуспільствоЖиття

У Криму фрилансера "Радіо Свобода" Єсипенка засудили до 6 років колонії

Журналіста звинуватили у придбанні та зберіганні гранати.

У Криму фрилансера "Радіо Свобода" Єсипенка засудили до 6 років колонії
Владислав Єсипенко (архівне фото)
Фото: скріншот оперативного відео ФСБ РФ

Підконтрольний окупаційній владі Сімферопольський районний суд засудив фрилансера "Радіо Свобода" Владислава Єсипенка до шести років ув'язнення в колонії загального режиму та штрафу 110 тисяч рублів.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Єсипенка звинувачують у придбанні та зберіганні вибухівки - гранати, до якої він, за версією слідства, прикріпив розтяжку та возив із собою в машині.

Журналіст свою провину заперечує та стверджує, що гранату йому підкинули під час обшуку співробітники ФСБ. Він також заявляв, що після затримання його катували, вимагаючи свідчень.

Зазначимо, що обвинувачення вимагало для Єсипенка 11 років колонії.

Сьогоднішнє засідання минуло без участі слухачів у зв'язку з обмежувальними заходами щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції. Біля будівлі було кілька співробітників поліції.

Нагадаємо, Єсипенка затримали 10 березня 2021 року після висвітлення заходу, присвяченого річниці смерті Тараса Шевченка в тимчасово окупованому Сімферополі. Його підозрюють у збиранні інформації "в інтересах спецслужб України за завданням офіцера діючого резерву 8-го відділу 5-го департаменту СЗР України полковника Кравчука В.А.", а також виготовленні саморобного вибухового пристрою. 

Після затримання журналіст розповідав, що його катували струмом у СІЗО.

У червні 2021 року тимчасова повірена у справах США в Місії США при Організації з безпеки та співробітництва в Європі Кортні Остріан заявила, що США закликали Росію до негайного звільнення Єсипенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram