ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Через підробку документів про COVID-вакцинацію в Україні відкрили близько 80 кримінальних справ

Вже розроблено законопроект, що передбачає кримінальну відповідальність за підробку документів про проведення вакцинації від особливо небезпечних інфекцій.

Через підробку документів про COVID-вакцинацію в Україні відкрили близько 80 кримінальних справ
Фото: Lb.ua

В Україні через підробку документів про вакцинацію проти коронавірусу вже відкриті близько 80 кримінальних справ.

Про це з посиланням на дані правоохоронних органів заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, передає "Укрінформ".

"Сьогодні 50 кримінальних справ розпочато Міністерством внутрішніх справ, близько 30-ти - Службою безпеки України за підробку документів. На жаль, це проблема. ... Це може дискредитувати саму кампанію вакцинації, коли людина купить довідку, а потім захворіє COVID-19 і потрапить в реанімацію, і це будуть активно поширювати противники вакцинації. це досить важливо з точки зору ефективності та підтримки вакцинальної кампанії", - заявив Ляшко на засіданні Комітету ВР з питань здоров'я нації.

Міністр нагадав, що вже розроблено законопроект, що передбачає кримінальну відповідальність за підробку документів про проведення вакцинації від особливо небезпечних інфекцій.

Він також підкреслив - якщо хтось, свідомо або несвідомо, буде вносити в систему неправдиві дані, "жодне міністерство не підтримуватиме медпрацівників, які дозволяють собі таке". 

Нагадаємо, Україна найближчим часом перейде на "жовтий" рівень карантинної небезпеки. Однак, це станеться не з 13 вересня, як прогнозувалося. У "жовтій" зоні зможуть працювати тільки ті заклади освіти, де вакциновано 80% або більше персоналу (однією чи двома дозами). Іншим доведеться переводити навчальний процес на дистанційку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram