ГоловнаСуспільствоЖиття

Зеленський обговорить відродження українського флоту з Байденом

"У цьому питанні Україні потрібна консолідація всіх її партнерів".

Зеленський обговорить відродження українського флоту з Байденом

Україна відроджуватиме та зміцнюватиме свій військово-морський флот, щоб розблокувати та зробити безпечнішим Чорноморський і Азовський регіони.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав у заяві для представників ЗМІ за підсумками зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель у Києві.

“Розбудова нашого українського Чорноморського флоту потрібна нам для того, щоб розблокувати Чорноморський і Азовський регіон. Тому було вирішено на рівні нашої держави, на рівні Ради національної безпеки і оборони зробити український флот таким самим потужним, яким він був 30 років тому. Флот, завдяки якому Росія ніколи б не змогла незаконно анексувати наш український півострів. І тепер, з туристичного серця України зробити мілітаризований, як я вже казав для порівняння, авіаносець”, – розповів Володимир Зеленський.

Глава держави наголосив, що в цьому питанні Україні потрібна консолідація всіх її партнерів, і наша держава працює в цьому напрямку.

“Ми зверталися до Великої Британії – отримали підтримку. Зверталися до Сполучених Штатів, і дуже предметно я збираюся на зустрічі 31 серпня обговорити це питання з Президентом Байденом”, – зазначив він.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський розповів про плани модернизації Військово-морських сил ЗСУ. Пріоритетами Зеленського, як президента, для українських моряків є сучасні кораблі, озброєння та ракетна зброя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram