ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ прийшла з обшуками у благодійний фонд, який пропагує створення автономії на Закарпатті

Слідство вивчає факти підтримки "окремими українськими публічними діячами" державних органів Угорщини.

У Закарпатській області співробітники Служби безпеки України провели санкціоновані обшуки у функціонерів одного з благодійних фондів.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

"Зокрема, вивчається можливе втручання у внутрішні справи України та заподіяння шкоди державній безпеці. Мова йде про фейкове поширення дії законодавства Угорщини і юрисдикції її державних органів на окремі наші регіони. Також досудове слідство вивчає факти підтримки окремими українськими публічними діячами державних органів сусідньої країни у веденні підривної діяльності, в тому числі у вчиненні дій з ознаками державної зради", - сказано в повідомленні.

Під час обшуків правоохоронці виявили низку друкованих матеріалів, які популяризують так звану "Велику Угорщину" та створення етнічної автономії на Закарпатті.

Нагадаємо, 26 жовтня Україна заборонила в'їзд двом високопоставленим особам з Угорщини через агітацію в Закарпатській області під час проведення в країні місцевих виборів. Один з них - це державний секретар канцелярії прем'єр-міністра.

25 жовтня, у день місцевих виборів в Україні, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто закликав угорців Закарпаття підтримати на місцевих виборах політичну силу КМКС "Партія угорців України".

Після цього МЗС запросило посла Угорщини та вручило йому ноту протесту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram