ГоловнаСуспільствоЖиття

Телеканал "Прямий" заявив про спробу ДБР заблокувати його роботу

Суд зобов'язав телеканал надати доступ до речей і документів з можливістю їх вилучення.

Телеканал "Прямий" заявив про спробу ДБР заблокувати його роботу
Фото: gordonua.com

3 березня телеканал "Прямий" отримав рішення Печерського районного суду Києва, згідно з яким він зобов'язаний до 18 березня надати слідчим Державного бюро розслідувань тимчасовий доступ до речей і документів з можливістю їх вилучення.

Про це повідомляють на сайті телеканалу.

Телеканал вважає таке рішення суду незаконним, необґрунтованим, і таким, що винесено незаконним складом суду, адже визначеним судом для розгляду цього клопотання є Шевченківський районний суд міста Києва.

"ДБР перебуває за межами територіальної юрисдикції Печерського районного суду міста Києва", - заявили на телеканалі.

Крім того, підкреслює "Прямий", розгляд клопотання ДБР у суді відбувалося без участі представників каналу, що є грубим порушенням вимог кримінального процесуального закону.

"До того ж, більшість документів, які хочуть отримати слідчі, містяться в державних реєстрах, доступ до яких ДБР має. Зокрема, йдеться про Статут телеканалу, свідоцтва і патенти об'єктів інтелектуальної власності, реєстр рухомого і нерухомого майна, а також усю поквартальну фінансову звітність. Саме тому телеканал такі дії ДБР і Печерського суду розглядає як спосіб тиску і спробу заблокувати діяльність незалежного засобу масової інформації, а тому оскаржуватиме це рішення в судовому порядку", - сказано в заяві.

Телеканал наголошує, що має намір надати слідчим тимчасовий доступ до речей і документів, щоб не створювати штучних підстав для проведення обшуку.

Нагадаємо, 1 липня минулого року співробітники ДБР провели обшуки на "Прямому" в рамках розслідування провадження з купівлі-продажу телеканалу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram