ГоловнаСуспільствоЖиття

ЗСУ отримали перші 100 серійних ракет "Вільха"

Також для потреб важкої артилерії закуплені снаряди калібру 152 мм під наявні запаси пороху.

ЗСУ отримали перші 100 серійних ракет "Вільха"
Фото: turchynov.com

В українську армію почали надходити перші серійні ракети "Вільха", а в січні 2020 року очікуються подальші поставки.

Про це повідомляє інформаційне агентство Міністерства оборони "АрміяInform".

Також для потреб важкої артилерії у вітчизняного виробника закуплені снаряди калібру 152 мм під наявні запаси пороху, а "Укроборонпром" найближчим часом організує серійне виробництво модернізованих реактивних систем залпового вогню "Верба", яка пройшла всі необхідні випробування і взята на озброєння.

Крім того, зазначають, що заплановане в цьому році завершення розробки 155-міліметрової установки "Богдана" може не відбутися через несвоєчасну поставку боєприпасів турецьким підрядником. Випробування гармати поки що не відбулося.

"У перспективі для потреб артилерії в Україні вироблятимуть порох, гільзи, капсуль і детонатор. "Укроборонпром" активно працює над впровадженням цього виробництва", - наголошено в повідомленні.

Фото: armyinform.com.ua

Нагадаємо, наприкінці серпня повідомляли, що Україна успішно випробувала модернізовані ракети "Вільха-М", і РНБО ухвалила низку рішень щодо якнайшвидшого прийняття цієї ракети на озброєння і постачання.

Попередні випробування ракет "Вільха-М" і "Вільха-Р" проводили наприкінці травня цього року. Вони також були успішними. Ще тоді повідомляли, що кінцевий термін прийняття на озброєння ракет "Вільха-М", "Вільха-Р" і мобільного комплексу крилатих ракет "Нептун" - до кінця року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram