ГоловнаСуспільствоЖиття

Справу про замах на Стерненка буде слухати суд присяжних

Йдеться про другий замах на активіста.

Справу про замах на Стерненка буде слухати суд присяжних
Фото: Znaj.ua

Кримінальне провадження за фактом замаху на одеського активіста Сергія Стерненка розглядатиме суд присяжних.

Таке рішення ухвалив 11 жовтня Приморський райсуд Одеси під головуванням судді Дмитра Осіїка, повідомляє Укрінформ.

"Колегія суддів розглянула і задовольнила клопотання обвинуваченого Абзала Баймукашева в нападі на потерпілого Сергія Стерненка - передати справу на розгляд суду присяжних", - оголосив рішення суддя Осіїк.

Наступне судове засідання, на якому буде визначено склад суду присяжних, відбудеться 18 жовтня.

Сам Стерненко відреагував на рішення суду на своїй сторінці у facebook.

"Відбулося перше засідання у справі чорта, який виконував 2-й замовний замах на мене, і повільно бігав, а тому був спійманий мною. Йому продовжили термін утримання під вартою ще на 60 діб. Справу розглядатиме суд присяжних на вимогу обвинуваченого", - зазначив Стерненко.

Уродженцю Казахстану Баймукашеву прокуратура інкримінує вчинення особливо тяжкого злочину - замах на вбивство громадського діяча, вчинений поблизу його будинку. Нападник стріляв з вогнепальної зброї і поранив активіста в потилицю. Після цього активісту за допомогою перехожих вдалося наздогнати і затримати зловмисника.

Нагадаємо, Сергій Стерненко - колишній голова місцевого відділення "Правого сектору" в Одесі. Також він був активним учасником протестних акцій у зв'язку із забудовою території так званого Літнього театру в Одесі.

24 травня 2018 року на Степаненка було скоєно напад, в результаті якого він смертельно поранив ножем нападника.

Цей замах був вже третім за рахунком: 7 лютого 2018 року він заявляв, що на нього вже здійснювали напад. Вранці 1 травня того самого року у Стерненка стріляли. Обидва нападники були затримані. Поліція відкрила справу за статтею "умисне вбивство".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram