ГоловнаСуспільствоЖиття

На Закарпатті хочуть об'єднати міста з угорськомовним населенням в одну ОТГ

Центром громади пропонують зробити Берегове.

На Закарпатті хочуть об'єднати міста з угорськомовним населенням в одну ОТГ
На Закарпатье хотят объединить города с венгроязычным населением в одну ОТГ
Фото: www.depo.ua

Угорці, які проживають в Закарпатській області, мають намір звернутися до центральної влади з проханням створити ОТГ з центром у Береговому. Про це заявив заступник голови Закарпатської облради Йосип Борт в інтерв'ю місцевому виданню, передає Mukachevo.net.

На його думку, плани Києва залишити з 13 районів Закарпатської області лише чотири з центрами в Ужгороді, Мукачеві, Хусті та Тячеві неприпустимі для місцевих угорців.

"Ми плануємо порушити це питання на наступному засіданні обласної ради. Ми подамо петицію до центрального законодавчого органу з проханням про створення на Закарпатті п'ятого, угорсько-централізованого округу", - повідомив заступник голови Закарпатської облради.

Він вважає, що під час здійснення адміністративної реформи повинен враховуватися етнічний склад населення.

"З одного боку, у нас багато угорськомовних районів, які просто зникнуть. З іншого боку, крім перелічених вище міст, Берегове виконує всі вимоги, щоб стати районним центром", - сказав Борт.

Питання об'єднання населених пунктів, де проживають угорці, в одну ОТГ цього тижня на конференції обговорили близько 40 голів сільрад.

Нагадаємо, в липні на газету спілки угорців завели справу через публікацію карти Закарпаття в кольорах прапора Угорщини.

Раніше повідомлялося, що ЦВК призначила перші місцеві вибори у 86 ОТГ на 22 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram