ГоловнаСуспільствоЖиття

Комбригом 58-ї ОМПБр став випускник Військового коледжу Армії США

Полковника Геннадія Шаповалова особовому складу з'єднання представили 11 жовтня.

Новим командиром 59-ї окремої мотопіхотної бригади став полковник Геннадій Шаповалов.

Нового комбрига особовому складу з'єднання 11 жовтня представив заступник командувача військами оперативного командування "Південь" генерал-майор Броніслав Жуковський, пише Думська.

Фото: Думская

Геннадій Шаповалов недавно закінчив Військовий коледж Армії Сполучених Штатів Америки, де готують старший офіцерський склад для сухопутних військ США, а також іноземних слухачів за програмою підготовки керівного складу для подальшого просування по службі в ранзі до генерал-лейтенанта включно.

Фото: Думская

59-та окрема мотопіхотна бригада була утворена 8 грудня 2014 року спільною директивою Міністерства оборони та Генерального штабу ЗС України. Спочатку формувалася з батальйонів територіальної оборони.

Управління та частина підрозділів бригади перебувають в Гайсині Вінницької області. 10-й окремий мотопіхотний батальйон - в Тростянці Вінницької області, 9-й окремий мотопіхотний батальйон - в Кодимі Одеської області, а 11-й - в Подільську Одеської області.

У 2015 році до складу бригади включили танкову роту, артилерійський і протитанковий дивізіони. Надалі частину розгорнуть в повноцінну механізовану бригаду.

59-та ОМПБр провела кілька ротацій на фронті російсько-української війни в Донецькій області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram