ГоловнаСуспільствоВійна

Вранці на Донбасі під час обстрілу загинув військовослужбовець

Усього за добу сталося 15 обстрілів з боку бойовиків.

Вранці на Донбасі під час обстрілу загинув військовослужбовець
Фото: facebook/Операція об'єднаних сил

За добу бойовики 15 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у фейсбуці.

"1 вересня збройні формування Російської Федерації і її найманці 15 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил із забороненої Мінською угодою зброї - мінометів калібру 82 мм, а також з озброєння БПМ, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. За минулу добу втрат унаслідок ворожих обстрілів з нашого боку не було", - йдеться в ранковому зведенні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник вісім разів обстріляв позиції Об'єднаних сил поблизу Миколаївки - з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, чотири рази неподалік Водяного - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, тричі поблизу Новотроїцького - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник сім разів обстріляв позиції ООС. Зокрема, двічі неподалік Луганська - зі станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї, двічі в районі Зайцевого - із забороненої Мінською угодою зброї - мінометів калібру 82 мм, а також з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, поблизу Новолуганського - із мінометів калібру 82 мм, неподалік хутора Вільного застосували підствольні гранатомети і стрілецьку зброю, поблизу Новотошківського - озброєння БПМ, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети.

З початку поточної доби бойовики двічі порушили режим припинення вогню. У результаті обстрілу один військовослужбовець загинув.

Нагадаємо, 1 вересня в зоні ООС було зафіксовано дев'ять обстрілів. Увечері близько 17:00 у районі населеного пункту Зайцеве Північне бойовики випустили чотири міни калібру 82 мм, а в проміжку 17:20-18:00 у районі Новолуганського - 15 мін такого ж калібру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram