ГоловнаСуспільствоВійна

Призначений на 1 вересня демонтаж мосту в Станиці Луганській у черговий раз скасували

Окупанти продовжують саботувати ремонт моста.

Призначений на 1 вересня демонтаж мосту в Станиці Луганській у черговий раз скасували
Фото: facebook.com/pg/pressjfo.news

Окупаційна адміністрація невизнаних республік "ДНР" і "ЛНР" продовжує саботувати спроби відновити зруйнований міст на ділянці розведення в Станиці Луганській. Про це повідомляє СЦКК на сторінці штабу ООС в фейсбук.

Через СММ ОБСЄ в НЗФ РФ було доведено нашу готовність до проведення робіт, на що було отримано відмову, щодо гарантій безпеки і відмову їх забезпечити, то пояснили відсутністю детального плану відновлювальних робіт", - йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що на 1 вересня українською стороною був запланований демонтаж і вивіз уламків мосту, прибирання металевих конструкцій і будівельного сміття.

Днем раніше окупаційна адміністрація відмовилася пускати представників "Укртрансмоста" до зруйнованого об'єкту. Експерти були змушені виїхати, так і не оцінивши масштаб майбутніх робіт.

"Блокування окупаційною адміністрацією робіт у Станиці Луганській ще раз свідчить про цілеспрямоване недотримання збройними формуваннями Російської Федерації і їх найманцями своїх зобов'язань, пов'язаних з відновленням інфраструктури в цьому районі", - заявили в СЦКК.

Нагадаємо, демонтаж фортифікацій біля мосту в Станиці Луганській співробітники ДержНС почали 24 серпня. Повідомлялося, якщо окупанти не почнуть синхронні дії, демонтаж доведеться припинити. 25 серпня Україна була змушена зупинити всі роботи до початку синхронного демонтажу укріплень на ділянці розведення номер 1. З 27 серпня окупанти продовжують імітувати роботи з демонтажу.

Раніше, 20 серпня, українська сторона вже приступала до демонтажу фортифікаційних споруд, розташованих на ділянці розведення в районі Станиці Луганській, але через відсутність синхронних дій з боку бойовиків ОРЛО, Київ також був змушений припинити роботи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram