ГоловнаСуспільствоПодії

Поліцейські винесли з Майдану активіста, який роздавав листівки про "наслідки президентства Зеленського"

Його доставили в райвідділ і склали адмінпротокол про порушення передвиборної агітації.

На Майдані Незалежності в Києві 7 квітня поліція затримала активіста Леоніда Овчаренка, який роздавав листівки з інформацією про кандидата в президенти Володимира Зеленського.

Фото: Андрій Смолій acebook

"Поліцейські отримали повідомлення про те, що невідомий на Майдані Незалежності проводить незаконну агітацію. Правопорушника попередили, що такі дії є протиправними, а потім запросили проїхати в територіальний відділ поліції для складання адміністративних матеріалів. Втім чоловік відмовився і вчинив непокору правоохоронцям", - йдеться в повідомленні на сайті Нацполіції.

Активістів доставили в Шевченківське управління поліції, де склали адмінпротоколи за ст. 212-10 (Порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації) та ст. 185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

У поліції також нагадали, що передвиборна агітація забороняється до оголошення ЦВК результатів голосування в першому турі виборів Президента України.

Водночас громадський рух "Відсіч" повідомив, що їхній активіст хотів встановити намет і роздавати листівки "з інформацією про те, ким насправді є Володимир Зеленський і якими наслідками може обернутися його президентство для України".

"Жодних закликів голосувати "за" або "проти" листівка не містить - отже, не порушує виборчого законодавства", - йдеться в повідомленні руху на сторінці у facebook.

За словами Овчаренка, у відділенні поліції повідомили, що "запросили на бесіду", а не затримували.

"Понад годину у відділенні, але досі ні запису в журналі, ні протоколу про затримання. Шиють злісну непокору поліції. Хоча, звичайно, жодної непокори не було. І затримання не було. Адже мене просто "запросили на бесіду" ... Старі часи повертаються", - написав Овчаренко у facebook.

Поліція відпустила Овчаренка через дві години після затримання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram