ГоловнаСуспільствоЖиття

Кличко озвучив нові терміни будівництва метро на Троєщину

Завершити розробку проектної документації лінії метро потрібно до 2021 року, а її будівництво - до 2026-го.

Кличко озвучив нові терміни будівництва метро на Троєщину
Фото: kyivcity.gov.ua

Мер Києва Віталій Кличко розпорядився у 2018-2025 роках побудувати Подільсько-Вигурівську лінію метрополітену на житловий масив Вигурівщина-Троєщина від Кільцевої дороги з двома електродепо.

Про це йдеться в його розпорядженні №1882 від 19 жовтня.

Відповідні зміни внесено до розпорядження КМДА про відновлення будівництва Подільсько-Вигурівської лінії від 20 липня 2004 року.

Згідно з документом, замовником робіт є комунальне підприємство "Київський метрополітен" (крім ділянки від дамби Русанівських садів до станції метро "Райдужна" (Райдужний масив), який повинен визначити генеральні проектну та підрядну будівельну організації та забезпечити у 2018-2020 роках розробку проектної документації, проведення її експертизи та затвердження.

Підрядник повинен надати гарантію експлуатації об'єктів не менш ніж 10 років, а також повернення коштів у разі виявлення завищення вартості робіт.

На підприємство також покладається відповідальність за виконання робіт у встановлений термін, раціональне і цільове використання бюджетних коштів.

Департамент транспортної інфраструктури КМДА повинен подати інвестиційні пропозиції про включення даних робіт у перелік об'єктів будівництва, які планується фінансувати у 2019 і наступних роках за рахунок бюджетних коштів згідно з програмами економічного і соціального розвитку Києва.

На першому етапі запланована розробка техніко-економічного обґрунтування будівництва гілки з визначенням черговості будівництва і пускових комплексів. На другому - на основі ТЕО розробити проектну документацію на будівництво лінії метро і почати її будівництво в правобережній і лівобережній частинах міста одночасно.

Нагадаємо, в листопаді 2017 року КМДА домовилася з китайською компанією China Railway International Group (CRIG) про будівництво Подільсько-Вигурівської лінії метрополітену в напрямку житлового масиву Вигурівщина-Троєщина. Компанія також має намір фінансувати розробку ТЕО лінії метро на Троєщину.

У 2016 році Київ оцінював будівництво метро на Троєщину в 31,6 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram