ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі загинув один військовий, поранених немає

Бойовики знизили число обстрілів, але продовжують використовувати заборонене озброєння.

За добу на Донбасі загинув один військовий, поранених немає
Фото: Макс Левин

За минулу добу російсько-окупаційні війська зменшили кількість обстрілів, але знову застосували озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

Про це повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил у Фейсбуці.

"Бойовики дев'ять разів відкривали вогонь по позиціях наших військ, використовуючи міномети калібру 82 мм, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю", - йдеться в ранковому зведенні.

Під обстріл потрапили позиції ЗСУ в районі населених пунктів Станиця Луганська, Авдіївка, Мар'їнка, Старогнатівка, Павлопіль, Водяне та Гнутове. По опорних пунктах поблизу Авдіївки бойовики били з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем і стрілецької зброї. Позиції ЗСУ в районі Павлополя і Водяного обстрілювали з автоматичних і ручних гранатометів і стрілецької зброї.

Протягом бойових дій один військовослужбовець загинув, поранених немає.

"Незважаючи на постійний вогневий вплив з боку противника, підрозділи, що обороняються, продовжують укріплювати займані позиції, вживають заходів щодо покращення свого тактичного положення та дають адекватну відповідь ворогу", - зазначили у штабі.

З початку поточної доби бойовики активізувалися на Донецькому напрямку - в районі населеного пункту Тарамчук.

Нагадаємо, протягом вівторка бойовики чотири рази порушили режим припинення вогню. Під час бойових дій один військовослужбовець загинув.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram