ГоловнаСуспільствоЖиття

Парламентський комітет підтримав підвищення штрафів за невикористання ременів безпеки до 850 гривень

Комітет схвалив зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Парламентський комітет підтримав підвищення штрафів за невикористання ременів безпеки до 850 гривень
Фото: Zakon-auto.ru

Комітет Верховної Ради підтримав підвищення штрафів за невикористання ременів безпеки в автомобілях до 850 гривень. Про це повідомляє прес-служба парламенту.

Члени Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності розглянули проект закону "Про внесення змін до статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо зниження смертності та травматизму на дорогах України шляхом збільшення рівня користування ременями безпеки та шоломами)" №8492 на засіданні 5 вересня.

Збільшення штрафів з 51 гривні до 850 гривень пов'язано зі значною суспільною небезпекою і масовим невикористанням ременів безпеки і мотошоломів водіями і пасажирами.

"Необхідність прийняття законопроекту під час обговорення обґрунтовувалася високим рівнем смертності та травматизму на дорогах України. За офіційними даними Національної поліції України, щорічно на дорогах України гине не менш ніж 3500 осіб і травмуються понад 35 тисяч. Тобто щодня на дорогах України гине більш ніж 9 осіб. За цими показниками аварійності та наслідків дорожньо-транспортних пригод Україна є однією з лідерів серед європейських країн", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, аналіз дорожньо-транспортних пригод, проведений Міністерством інфраструктури, показав, що найбільшу небезпеку для пасажирів становлять автобуси, переобладнані з вантажних транспортних засобів, і автобуси без ременів безпеки і тахографів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram