ГоловнаСуспільствоЖиття

Тисячі паломників приїхали в Умань для святкування єврейського Нового року

У цьому провінційному містечку похований духовний лідер хасидів цадик Нахман.

Тисячі паломників-хасидів приїхали в Умань для святкування єврейського Нового року (Рош-ха-Шана).

Як повідомляє ДСНС, головне свято хасиди відзначили в ніч з 9 на 10 вересня, а за безпекою паломників стежили 108 рятувальників і 24 одиниці пожежно-рятувальної техніки. У місцях відправлення релігійних обрядів і масового перебування паломників було встановлено п'ять спеціальних стаціонарних постів.

"З метою підвищення мобільності та оперативного реагування на можливі надзвичайні ситуації напередодні святкування хасидами Рош-ха-Шана, керівництвом Державної служби України з надзвичайних ситуацій прийнято рішення передислокувати в Умань єврокоптер. Для безпечної роботи повітряного судна силами особового складу зведеного загону неподалік від меморіального комплексу було підготовлено спеціальний вертолітний майданчик", - йдеться в повідомленні.

Прес-служба Держприкордонслужби, своєю чергою, повідомила, що на ранок 9 вересня в Україну на святкування прибули 28 тис. паломників.

Цьогорічне свято Рош-ха-Шана припало на період з 9 по 11 вересня.

Щоосені паломники їдуть до Умані, щоб на могилі свого духовного лідера раббі Нахмана відсвяткувати Новий рік. Він народився в місті Меджибіж у 1772 році, вів кочовий спосіб життя, бував у різних містечках України. У 1808 році Нахман захворів туберкульозом, поселився в Умані, де і був похований у 1810 році. Відтоді це місто стало центром поклоніння хасидів, куди вони з'їжджаються з усього світу на кожен єврейський Новий рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram