ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Херсонській області рівень шкідливих речовин у повітрі не перевищено, - МОЗ

Жодна дитина або дорослий не були госпіталізовані.

У Херсонській області рівень шкідливих речовин у повітрі не перевищено, - МОЗ
Фото: Facebook/Крым Реалии

Концентрація шкідливих речовин на території Херсонської області в зв'язку з ситуацією на півночі анексованого Криму.

не перевищує небезпечний рівень. Загрози здоров'ю дітей і дорослих немає.

Про це інформує Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України.

Відзначається, що станом на 16:00 6 вересня зі результатами досліджень ґрунту, води і повітря на території Херсонської області перевищення допустимої концентрації оксиду азоту, оксиду сірки, сірководню, оксиду вуглецю не встановлені.

"Заміри проводились в найближчих селищах прикордонної території Чаплинського і Каланчаковського районів Херсонської області", - йдеться в повідомленні.

Крім того, жодна дитина або дорослий не були госпіталізовані. Медичні бригади з 5 вересня проводять огляди мешканців області.

"Вже оглянуто 700 дітей в 6 населених пунктах: у 12 з них виявлено скарги, пов'язані з можливими захворюваннями ЛОР-органів і дихальних шляхів, що не перевищує багаторічні показники, характерні для вересня, і не може бути пов'язане з впливом хімічних речовин. Медичний огляд жителів Чаплинського і Каланчацького районів області, які потенційно можуть потрапити під вплив небезпечних факторів, триває", - відзначають в міністерстві.

Раніше повідомлялося, що контрольні пункти в'їзду/виїзду "Каланчак" і "Чаплинка" на адміністративному кордоні з анексованим Кримом тимчасово припиняють свою роботу в зв'язку з екологічною ситуацією з заводом "Кримський Титан". Перетнути адмінкордон з тимчасово окупованим Кримом можна буде тільки через КПВВ "Чонгар", який працює в штатному режимі. Громадяни України з окупованого півострова, які будуть рятуватися від стихійного лиха на материковій Україні будуть оформлятися в спрощеному порядку.

Нагадаємо, в ніч з 23 на 24 серпня в Армянську стався викид невідомої речовини. Окупаційна влада заявила, що причиною викидів є спека і тривала відсутність опадів. Однак, за попередніми даними досліджень, причиною забруднення є випаровування вмісту кислотонакопичувача, використовуваного "Кримським титаном".

Робота заводу призупинена, також в Армянську для школярів на два тижні оголосили канікули, а дошкільнят з батьками і школярів "в профілактичних цілях" відправлять на відпочинок в кримські санаторії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram