ГоловнаЕкономікаБізнес

Норвезька і китайська компанії побудують вітрову електростанцію в Херсонській області за $ 450 млн

До кінця 2019 року вздовж узбережжя Сиваша побудують 67 вітрових електроустановок потужністю 250 МВт.

Норвезька і китайська компанії побудують вітрову електростанцію в Херсонській області за $ 450 млн
Фото: kobbydagan/Depositphotos

Норвезька компанія NBT і китайська електроенергетична компанія China Power домовилися про будівництво вітрової електростанції в Херсонській області з інвестиціями 450 млн доларів.

Відповідний договір підпишуть у четвер у присутності президента Петра Порошенка і міністра закордонних справ Норвегії Іне Серейде.

"Уже до кінця наступного року уздовж узбережжя озера Сиваш побудують 67 вітрових електроустановок потужністю 250 МВт. Відповідний договір про будівництво комплексу вітрових електростанцій на Херсонщині за провідної ролі норвезької компанії NBT був підписаний сьогодні", - написав президент у своєму мікроблозі Twitter.

Порошенко підкреслив, що інвестиція в розмірі майже 450 млн дол. дозволить створити нові робочі місця, забезпечити надходження податків до бюджету. А 250 МВт електроенергії здатні забезпечити понад третину потреб області.

"Вітрові електроустановки розмістять буквально за лічені кілометри від окупованого Росією Криму. Інвестиція норвезької компанії в об'єкт, розташований так близько від адмінкордону з окупованою територією, - свідчення того, що ця територія буде звільнена, адже Крим - це Україна!" - додав Порошенко.

Нагадаємо, що Норвегія має намір інвестувати близько 400 млн євро у сферу відновлюваної енергетики України.

4 вересня Верховна Рада прийняла законопроект №8015 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо інвестиційної привабливості будівництва об'єктів відновлюваної енергетики)", який повинен спростити будівництво вітрових електростанцій. Ці зміни передбачають вилучення об'єктів, які виробляють електричну енергію з енергії вітру, з класу середніх наслідків СС2 і внесення їх до класу СС1 - незначні наслідки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram