ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін розпорядився продати "Центренерго" наприкінці листопада

Велика приватизація розпочнеться в останні тижні року.

Кабмін розпорядився продати "Центренерго" наприкінці листопада
Фото: spfu.gov.ua

Кабінет міністрів призначив конкурс із продажу державного пакета акцій енергогенерувальної компанії "Центренерго" на кінець листопада.

Про це повідомив в.о. голови Фонду держмайна України Віталій Трубаров у фейсбуці.

"Кабмін затвердив графік підготовки до приватизації та проведення конкурсу з продажу пакета акцій "Центренерго". Згідно з графіком, конкурс із продажу "Центренерго" відбудеться наприкінці листопада, держава зможе отримати кошти від продажу ще в грудні 2018 року", - написав він.

Фонду необхідно підготувати рекомендації щодо зміни стартової ціни та умов продажу пакета акцій. Потім їх повинні затвердити конкурсна комісія та Кабінет міністрів, а в середині жовтня буде оголошено про проведення конкурсу та приймання заявок від потенційних покупців

До складу "Центренерго" входять три ТЕС: Вуглегірська (Київська область), Зміївська (Київська область) і Трипільська (Київська область), сумарна проектна потужність яких становить 7 660 МВт, це близько 14% від загальної потужності електростанцій України. На ТЕС компанії встановлено 23 енергоблоки потужністю від 175 до 800 МВт, з яких 18 блоків - вугільні, а 5 призначені для використання газомазутного палива. Державі належать 78,289% компанії.

Станції "Центренерго" - це останні ТЕС, які ще перебувають у держвласності.

Компанія буде першим об'єктом зі списку "великої приватизації" на 2018 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram