ГоловнаЕкономікаБізнес

Відвойований у екс-податківця Головача агрохолдинг в Чернігівській області збільшить земельний банк у 4 рази

Власник планує інвестувати в розвиток бізнесу не менш ніж 2 млн доларів у перспективі 1,5 року.

Відвойований у екс-податківця Головача агрохолдинг в Чернігівській області збільшить земельний банк у 4 рази
Фото: пресс-служба

Власник виробничого об'єднання (ВО) "Прилуцьке" (Чернігівська область) Олег Авер'янов заявляє, що агрохолдинг планує збільшити земельний банк в 4 рази з нинішніх 5 тис. га до 20 тис. га у найближчі 2 роки.

Про це повідомив журналістам власник агрохолдингу.

Підприємство засноване на базі виробничих потужностей СТОВ "Богданівське" (с Богданівка Прилуцького району Чернігівської області) та ТОВ "Прилуцьке ХПП", а також низки інших активів. До недавнього часу вони перебували під контролем структур колишнього першого заступника голови Державної податкової служби України - начальника податкової міліції України Андрія Головача, який оформив їх на осіб зі свого оточення ще в 2014-2015 роках.

Після того, як структури Авер'янова, зокрема і через суд, повернули собі контроль над активами агрохолдингу, власник планує інвестувати в розвиток бізнесу не менш ніж 2 млн доларів у перспективі 1,5 року.

"Коли моя команда прийшла на підприємство, тут була заборгованість за зарплатою близько 3 млн гривень. Не було абсолютно ніякого інвестування ні в основні фонди, ні в розвиток. Після проведення інвентаризації ми для себе зробили чіткий висновок, що 5 років з підприємства "вимивалися" що весь прибуток, що всі обігові кошти", - зазначив Авер'янов.

За його словами, за цей період підприємства було "вимито" близько 5 млн доларів. "За ці гроші можна було купити нові сушки, нову техніку, нове обладнання. Але зроблено не було взагалі нічого. Сьогодні ж ми повністю виплатили заборгованість як за зарплатою, так і пайовикам. Почалися інвестиції в закупівлю обладнання. У планах підприємства розвиток, збільшення банку землі до 10 тис., а потім до 20 тис. га", - розповів власник холдингу.

Крім того, планується придбання нових сушильних агрегатів для елеватора, що дасть можливість заощадити на собівартості сушіння зернових.

"Сьогодні підприємство повертається в нормальний режим роботи. У нас працює близько 300 осіб. І ми плануємо збільшення кількості нових робочих місць за рахунок зростання банку землі і придбання нового обладнання, на які звичайно ж будуть потрібні нові фахівці", - додав власник ВО "Прилуцьке".

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що структури Авер'янова повернули собі контроль над СТОВ "Богданівське" і ТОВ "Прилуцьке ХПП". Підприємства були оформлені на осіб з оточення колишнього начальника податкової міліції України Андрія Головача в 2014-2015 роках.

У 2016 році Головач був заарештований співробітниками Головної військової прокуратури і Служби безпеки України за підозрою в участі у схемі з відмивання більш ніж 3 млрд гривень через фірми, що мали стосунок до колишнього міністра доходів і зборів України Олександра Клименка. Головач пішов на угоду зі слідством і дав свідчення проти колишнього Президента України Віктора Януковича, колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова і Клименка, заплатив до державного бюджету 130 млн гривень і був умовно засуджений.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram