ГоловнаЕкономікаБізнес

Київський метрополітен скасував тендер з будівництва метро на Виноградар

Лише один учасник подав пакет документів без порушень.

Київський метрополітен скасував тендер з будівництва метро на Виноградар
Фото: Макс Требухов

Комунальне підприємство "Київський метрополітен" скасувало тендер на подовження Сирецько-Печерської лінії в сторону житлового масиву Виноградар.

Про це повідомляється на сайті державних закупівель ProZorro.

Рішення ухвалено у зв'язку з тим, що лише один учасник - компанія "Інтербудтунель" - подав повний пакет документів без порушень.

Будівельну компанію "Адамант" зняли з тендеру ще в середині серпня, а на початку вересня стало відомо про проблеми з банківською гарантією в "Київметробуду".  

Нагадаємо, техніко-економічне обґрунтування будівництва ділянки Сирецького-Печерської лінії метрополітену від станції "Сирець" до житлового масиву Виноградар передбачає створення ще чотирьох станцій і нового електродепо "Виноградар" протягом майже 9 років.

Ця частина зеленої гілки метро проектуватиметься як лінія мілкого залягання. Її найглибша частина розпочнеться на Сирці на глибині близько 40 метрів і поступово наближатиметься до поверхні в районі станції "Мостиська", яка запланована на перетині вулиць Межової, Білецької і Північно-Сирецької. Наступна станція "Проспект Правди" буде розташована на перехресті проспекту Правди і Межової.

На другому етапі заплановано здати в експлуатацію ще одну станцію метро. Третя й остання черга - будівництво четвертої станції та електродепо "Виноградар".     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram