ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Гройсман: уперше за сім років в Україні немає дефіциту вакцин

МОЗ вважає, що вони тепер постійно будуть у наявності.     

Гройсман: уперше за сім років в Україні немає дефіциту вакцин
Фото: moz.gov.ua

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що в Україні вперше за сім років немає дефіциту вакцин.

Про це він сказав, коментуючи виступ Олександри Кужель, яка прийшла на засідання Кабміну, із фракції "Батьківщина".

Вона заявила, що "особисто була в ЮНІСЕФ" та дізналася, що Україна не використала 23,8 млн доларів на закупівлю вакцин у 2014-2016 роках.

Гройсман після цього перервав Кужель і заявив, що "правда десь посередині".

"Оскільки сьогодні борються ті, хто завжди наживався на лікарнях, ліках. На цих ліках все життя заробляли мільярди, тому люди їх не бачили. Прийшла команда, почала ламати цю ситуацію - всі вони погані, вони неправильні, вони заплатили за кордон невідомо кому мільйони і мільярди і таке інше. А що, якщо це не так? А що, якщо вони чесно купують і не дають, щоб схематозники знову стали посередниками? А якщо ми говоримо про вакцини, то всі розуміють, що вакцини готуються не за один рік"- заявив прем'єр. 

Заступник міністра охорони здоров'я Ольга Стефанишина своєю чергою заявила, що в Україні запроваджено трирічне планування закупівлі вакцин, тому міністерство більше не очікує  на дефіцит вакцин.

"Сьогодні наявність вакцин 100%. Уперше за сім років ми за календарем щеплень забезпечені вакцинами", - підсумував Гройсман.

Нагадаємо, у липні 2018 року МОЗ оновило Національний календар щеплень. У ньому більше немає ревакцинації від туберкульозу в 7 років, а другу дозу вакцини проти гепатиту В дитина отримуватиме не в перший місяць життя, а в другий.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram