ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Держлікслужба вилучає з продажу незаконно завезенної вакцини "Пентаксим" з інструкцією російською мовою

Препарат був ввезений в Україну з порушенням законодавства.

Держлікслужба вилучає з продажу незаконно завезенної вакцини "Пентаксим" з інструкцією російською мовою
Фото: obozrevatel.com

Державна служба України з лікарських засобів і контролю за наркотиками сьогодні заборонила реалізацію, зберігання та застосування незаконно завезену серію вакцини "Пентаксим" (для профілактики дифтерії та правця, кашлюку, поліомієліту тощо в комплекті із суспензією). Відповідне розпорядження опубліковано на сайті служби.

Лікарський засіб виробництва Санофі Пастер С. А., Франція, з маркуванням російською мовою було ввезено на територію України з порушенням вимог законодавства. Його вилучать з метою активної протидії поширенню неякісних лікарських засобів і таких, які офіційно не ввозилися на територію України.

Суб'єкти господарської діяльності, які здійснюють реалізацію, зберігання та застосування лікарських засобів, зобов'язані вилучити "Пентаксим" з обігу для подальшої утилізації та/або знищення. Також необхідно повідомити про причини та вжиті заходи з виконання розпорядження і запобігання появи в реалізації незареєстрованих лікарських засобів.

Зазначається, що контроль за виконанням цього розпорядження здійснюють територіальні органи Держлікслужби. Невиконання цього розпорядження передбачає відповідальність згідно з чинним законодавством України.

Нагадаємо, цього року Держлікслужба тимчасово забороняла реалізацію болгарської вакцини БЦЖ, однак у середині червня цю заборону зняли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram