ГоловнаСуспільствоПодії

Мешканка Армянська розповіла про евакуацію дітей з міста

На збори дали годину.

Мешканка Армянська розповіла про евакуацію дітей з міста
Фото: news.online.ua

Через небезпечні кислотні викиди на півночі Криму дітей евакуювали в поспіху, на збори виділили близько години.

Про це мешканка Армянська в анексованому Росією Криму розповіла Крым.Реалии.

«Молодший син, якому 10 років, повідомив по мобільному, що відразу після п'ятого уроку їх відправили додому готуватись до від'їзду. На збори дали годину. А потім десь дві години вони чекали автобус у школи. Чоловік теж нічим не міг йому допомогти, тому що перебував на зміні, на «Титані». Що, не можна заздалегідь було підготуватися до цієї евакуації, адже про викид всі знали ще 24 серпня?», - розповіла жінка.

За її словами, всю школу молодшого сина повинні розмістити в одному з дитячих таборів Євпаторії. Інші школи відправлять в аналогічні заклади в селі Піщане Бахчисарайського району.

Всього в Армянську шість середніх шкіл, де навчаються діти з міста, а також довколишніх сіл - Перекопу, Волошине і Суворове.

Напередодні почалася евакуація дітей з Армянська в санаторії Криму. За даними підконтрольного Кремлю МОЗ Криму, з Армянська готові евакуювати 2,3 тис. дітей. Розмістити їх планується в санаторіях Євпаторії, Сакського та Бахчисарайського району. Скільки часу діти будуть перебувати в таборах і чи буде там проходити навчання наразі невідомо.

Жителі Армянська продовжують скаржитися на погіршення самопочуття, їдкий запах в повітрі, першіння в горлі, особливо у вечірній час після викидів, які відбулися в ніч з 23 на 24 серпня.

4 вересня влада Криму оголосила, що концентрація шкідливих речовин в повітрі на півночі півострова перевищила допустиму норму, в зв'язку з цим на два тижні призупинили роботу заводу «Кримський титан».

Влада Криму заявила, що причиною викидів шкідливої речовини на півночі півострова є випаровування вмісту кислотонакопичувача, використовуваного «Кримським титаном».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram