ГоловнаСуспільствоЖиття

Прикордонники скорегували свою роботу на КПВВ «Каланчак» через викиди в Криму

«Позиції не змінювалися. Ми просто змінили службу прикордонних нарядів».

Прикордонники скорегували свою роботу на КПВВ «Каланчак» через викиди в Криму
Фото: Facebook/Крым Реалии

Українські прикордонники, що перебувають на адмінкордоні з анексованим Кримом на пункті пропуску «Каланчак», скоригували свою роботу через хімічні викиди на заводі «Кримський титан» на півночі анексованого півострова.

Про це повідомив представник Держприкордонслужби Олег Слободян, коментуючи інформацію щодо ситуації з забрудненням повітря, передає Громадське.

«Повітря моніторять прикордонники, у них є індивідуальні препарати, які визначають рівень загрози, і сьогодні мені показували знімки, на яких зафіксовано перевищення граничних норм (викиди, - ред.). У зв'язку з цим, як розповіли в Херсонському прикордонному загоні, змінили позиції прикордонників, людей відвели від місць, де пункти пропуску «Каланчак» і «Чаплинка»», - повідомив кореспондент, який перебуває в Херсонській області.

Коментуючи інформацію про зміну позицій, представник Держприкордонслужби сказав: «Позиції не змінювалися. Ми просто змінили службу прикордонних нарядів в зв'язку з цією обстановкою».

За його словами, мова йде про зміну складу персоналу на КПВВ, часу роботи співробітників, засобів індивідуального захисту тощо.

Раніше повідомлялося, що окупаційна влада анексованого Криму вирішила зупинити завод «Кримський титан» через неконтрольовані викиди хімічних речовин. Також стало відомо, що через викиди на заводі «Кримський титан» в анексованому Армянську евакуюють дітей.

Нагадаємо, в ніч з 23 на 24 серпня в Армянську стався викид невідомої речовини.

Окупаційна влада заявила, що причиною викидів шкідливої речовини на півночі півострова Крим є спека і тривала відсутність опадів. За попередніми даними досліджень, причиною забруднення є випаровування вмісту кислотонакопичувача, використовуваного "Кримським титаном".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram