ГоловнаСуспільствоЖиття

Держкомтелерадіо поповнив список заборонених книг ще 9 виданнями

Під заборону потрапили дві книги з ОРДЛО і чотири - українських авторів.

Держкомтелерадіо поповнив список заборонених книг ще 9 виданнями
Фото: lazareva-slava.livejournal.com

Державний комітет з телебачення і радіомовлення України розширив до 193 книг перелік видань, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терактів, посягання на права і свободи людини.

Як повідомляють на сайті Держкомтелерадіо, перелік доповнено дев'ятьма російськими книгами - тепер у ньому 187 російських видань. Також у переліку - дві книги з окремих районів Донецької та Луганської областей і чотири - з України.

Зокрема, до списку внесені книги: "Без Криму Росії не бути! "Місце сили" всієї Руської Землі", "Народ-переможець. Хранитель Євразії", "Як Русь стала Над-Державою. "Неправильна Імперія", "Золота Русь. Чому Росія не Україна?", "Як Золота Орда озолотила Русь. Міфи і правда про "татаро-монгольське ярмо" (Олексій Шляхторов), "Українська чума. Історія протистояння і збройної боротьби радянської адміністрації з українським націоналістичним рухом на території Західної України в 1945-1955 роках" (Олег Ракитянський), "Походження українського сепаратизму" (Микола Ульянов), "Страчений дзвін" (Борис Євсєєв) і "Діалог з прийдешнім російським царем" (Борис Максименко, Дмитро Зубов).

З повним переліком книг можна ознайомитися на сайті Держкомтелерадіо України.

Раніше Державний комітет з телебачення і радіомовлення заборонив ввезення в Україну 63 видань і запропонував ввести санкції проти 35 видавництв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram