ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві з'явився мотопатруль

Поліцейські на мотоциклах в майбутньому з'являться на вулицях Одеси, Харкова та Львова.

У Києві отримала сертифікати перша група інструкторів-мотоциклістів для патрульної поліції. Їх готували канадські інструктори-поліцейські протягом двох місяців. Підготовка інструкторів для вітчизняної поліції проходила в рамках проекту міжнародної технічної допомоги, інформує прес-служба Національної поліції.

Основною функцією нового підрозділу патрульних на мотоциклах стане прибуття в важкодоступні місця - тобто туди, куди швидко не зможе прибути автомобільний патруль. В основному мова йде про швидкий приїзд патрульних на місце ДТП - для надання допомоги постраждалим, оформлення необхідних документів, регулювання потоку транспорту в місці ДТП тощо.

23 серпня 16 столичних патрульних поліцейських отримали сертифікати інструкторів, завершивши двомісячний спеціалізований курс управління мототранспортом. Сертифікати інструкторам вручили начальник Департаменту патрульної поліції Нацполіції Євген Жуков і Посол Канади в Україні Роман Ващук.

За словами Євгена Жукова, всі патрульні мають досвід їзди на мотоциклах. Перед навчанням вони пройшли відбір, після якого були допущені до проходження курсів. Підготовку українських патрульних здійснювали канадські інструктори.

Посол Канади в Україні Роман Ващук привітав поліцейських з успішним завершенням навчання. Він розповів, що українські делегації, відвідуючи Канаду, звертали увагу на якість роботи поліцейських на мотоциклах Торонто і Оттави. Тому саме ці інструктори готували українських патрульних.

Начальник Департаменту патрульної поліції зазначив, що згодом поліцейські наряди на мотоциклах самі стануть інструкторами з управління мототранспортом для своїх колег. Також планується, що поліцейські на мотоциклах в майбутньому з'являться на вулицях Одеси, Харкова та Львова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram