Зміни в керівництві ПДМШ: за лаштунками події

У четвер адміністратор сайту Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова здійснив просту технічну операцію на сторінці "Менеджмент". Застосувавши популярний метод сучасної науки – copy & paste, він поміняв посади під світлинами Олега Шиби та Геннадія Друзенка, а отже привів сторінку у відповідність зі змінами, які набрали чинності в цей день: колишній голова Наглядової Ради ПДМШ Олег Шиба став президентом мобільного шпиталю, а колишній президент Геннадій Друзенко – головою Наглядової Ради.

Фото: ПДМШ

Ця зміна в керівництві добровольчого шпиталю не стала несподіванкою для тих, хто уважно стежить за діяльністю ПДМШ. У соціальних мережах юрист-міжнародник і фахівець з конституційного права Друзенко, один із засновників шпиталю, вже певний час висловлював своє бажання присвятити більше часу політичній діяльності, а саме участі в конституційній реформі чи, як він часто це називає – підготовці нового суспільного договору для України.

"Але я не йду з ПДМШ, лише трохи зміню формат своєї участі в цьому проекті, – каже Геннадій. – Та й неможливо просто взяти й піти, бо ПДМШ давно вже став моєю другою родиною, радості якої — мої радості, проблеми якої — мої проблеми, біль якої — мій біль!"

Як і Геннадій, новий президент шпиталю є його співзасновником. Саме Олега Шибу пироговці одностайно пропонували на цю посаду, обговорюючи на Facebook анонсовану Друзенком свою відставку. Цей факт беззаперечно свідчить про високий авторитет Олега серед побратимів.

Олег Шиба живе в Радехові на Львівщині. Батько трьох дітей, приватний підприємець, голова районної організації Української Галицької Партії. Чи легко він погодився на "президентство", адже це вочевидь буде для нього додатковим навантаженням? Ще одне питання виникає у зв'язку з тим, що Друзенко – киянин, а отже міг оперативно реагувати на певні ситуації, які вимагали його присутності (наприклад, у "владних кабінетах"). Чи не втратить мобільний шпиталь у "мобільності менеджменту", якщо його керівник мешкає на Львівщині?

"Так, додаткове навантаження, але хтось же мусить це робити, – філософськи зауважує Олег. – Якщо прийде свіжа людина зі сторони, вона просто не знатиме всіх нюансів, не знатиме людей".

Щодо "мобільності менеджменту " Шиба не бачить проблеми: "Друзенко мені буде допомагати як голова Наглядової Ради – він же нікуди не дінеться. Будемо працювати разом".

Ще одна зміна, яку можна побачити на сторінці "Менеджмент" – відсутність у складі керівництва Ігоря Буйвола, який відповідав за логістику, та поява Івана Ожога, заступника виконавчого директора БО "БФ "ПДМШ ім. Миколи Пирогова". Як пояснив Геннадій Друзенко, Ігоря за станом здоров'я переведено в "резерв", а його функції виконуватиме Іван.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram