ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики вчинили 42 обстріли на Донбасі

Від початку доби операція Об'єднаних сил не зазнала втрат

Бойовики вчинили 42 обстріли на Донбасі
Фото: facebook/pressjfo.news

У четвер, 23 серпня, у зоні бойових дій на Донбасі загинули п'ятеро українських військових, ще 7 військовослужбовців дістали поранення. Про це повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил на своїй сторінці у Фейсбуці.

Протягом доби бойовики 42 рази відкривали вогонь по позиціях наших військ, зокрема 9 разів з озброєння, забороненого мінськими домовленостями. Російські окупанти вели прицільний вогонь з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 і 82 мм, озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Противник здійснював обстріли позицій об'єднаних сил у районах населених пунктів Кримське, Новотошківське, Троїцьке, Луганське, Північне, Залізне, Новгородське, Авдіївка, Піски, Красногорівка, Старогнатівка, Гранітне, Чермалик, Гнутове, Павлопіль, Лебединське, Водяне та Широкине.

На Луганському напрямку в районах населених пунктів Кримське і Новотошківське бойовики інтенсивно застосовували артилерію і міномети, а також зробили штурмові дії. Військовослужбовці Об'єднаних сил відбили атаку ворога і залишилися на займаних позиціях.

Також окупанти здійснювали обстріли з 82 мм мінометів по наших позиціях поблизу Луганського, Чермалика та Лебединського.

Від опівночі п'ятниці, 24 серпня, бойовики 5 разів відкривали вогонь по позиціях Об'єднаних сил у районах населених пунктів Кримське, Гнутове, Павлопіль і Водяне. Біля Кримського вночі окупанти знову відкрили вогонь зі 122 мм артилерії, поблизу Павлополя застосували 82 мм міномети.

Утрат серед військовослужбовців Збройних Сил України цієї доби немає.

За даними розвідки, за минулу добу 12 окупантів знищено, ще 20 дістали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram