ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Держпродспоживслужба знайшла патогени тільки в 10 пробах зі "Славутича"

Більшість аналізів на патогенну флору прийшли негативними.

Держпродспоживслужба знайшла патогени тільки в 10 пробах зі "Славутича"
Детский оздоровительный центр Славутич
Фото: pdt.com.ua

Держпродспоживслужба оприлюднила результати санітарно-епідеміологічного розслідування отруєння 12 дітей у таборі "Славутич". Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Встановлено, що 30 червня група гімнастів святкувала день народження однієї дитини. ... З 30 змивів на бактерії групи кишкової палички, патогенний стафілокок і патогенну флору в харчоблоку (відібраних для аналізу 3 липня) виявлено 10 позитивних результатів (33,3 %). ... На 6 липня 2018 року в закладі перебувало 197 дітей. Їхній стан задовільний. На цей момент в ізоляторі хворі діти відсутні. Нових звернень не зареєстровано", - наголошено в повідомленні.

Було обстежено 9 осіб персоналу харчоблоку на групи кишкових інфекцій і 2 дітей з 6, які перебували в ізоляторі (решту 4 дітей не обстежували через відмову батьків). 3 липня лабораторія опублікувала результати обстеження зразків проб і змивів, відібраних того ж дня в таборі "Славутич". Збудників кишкової інфекції або патогенний стафілокок не виявлено, так само як і немає позитивних проб на патогенну флору в ізоляторі.

Усі 5 проб води, відібраних на мікробіологічні дослідження зі свердловини, мережі харчоблоку, питного фонтанчика і басейну, а також бутильована вода відповідають вимогам Державних санітарних норм і правил. Проби на сальмонельоз з ізолятора дали негативний результат.

Експертиза також не виявила патогенних організмів ні в залишках їжі з дня народження гімнастів, ні в добових пробах страв у харчоблоці, ні в молочних продуктах виробника.

У роботі залишаються лише 4 проби води на вміст вірусів.

Нагадаємо, 4 липня в Держпродспоживслужбі назвали попередню причину масового отруєння вихованців ДЮСШ Дерюгіних у дитячому оздоровчому таборі "Славутич" на Київщині - вживання дітьми йогурту, який зберігався в неналежних умовах і після закінчення терміну придатності. Йогурт дітям дали тренери, які їх супроводжували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram