ГоловнаСвіт

Рятувальники в Таїланді планують одночасно підняти з печери 4 дітей і тренера

Рятувальна операція переходить у завершальну стадію.

Рятувальники в Таїланді планують одночасно підняти з печери 4 дітей і тренера
Фото: EPA/UPG

Перші аналізи крові показали ознаки наявності інфекції в усіх дітей, евакуйованих з печери Кхао Луанг у Таїланді. Про це повідомляє Reuters.

Кожному врятованому доведеться пробути під наглядом медиків протягом тижня.

"Усі вісім хлопців почуваються добре, ні в кого з них немає лихоманки. Однак ознаки інфекції в усіх врятованих дітей", - повідомили в прес-службі міністерства охорони здоров'я Таїланду.

Сьогодні розпочинається остання частина рятувальної операції, протягом якої організатори планують одночасно підняти з печери решту чотирьох хлопчиків і їхнього тренера.

Нагадаємо, співробітники національного парку 23 червня знайшли біля входу в печеру мотоцикл, велосипеди і спортивний інвентар. Вони зв'язалися з місцевим футбольним клубом, де їм підтвердили, що знайдені речі належать 12 школярам віком від 11 до 16 років і їхньому 25-річному тренеру. Діти пробули в печері десять днів, перш ніж їх виявили рятувальники.

Школярів і їхнього тренера відокремлюють від виходу кілька кілометрів, частина шляху проходить по затоплених тунелях. Кілька днів тому загинув колишній військовий ВМС Таїланду Саман Гунан, який доправив дітям балони з киснем, але знепритомнів на зворотному шляху. В операції порятунку дітей, знайдених у тайській печері, брав участь також дайвер з України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram