ГоловнаСуспільствоЖиття

Безвізом користуються до 12 тис. українців на добу, - Держприкордонслужба

У червні цього року зафіксовано 221 тис. поїздок за безвізом.

Безвізом користуються до 12 тис. українців на добу, - Держприкордонслужба
Фото: depositphotos.com/rossandhelen

За даними Держприкордонслужби, безвізовим режимом з Європейським Союзом користуються до 12 тисяч громадян України на добу.

Про це повідомляють на сайті ДПСУ.

"Аналіз трафіку українців у країни ЄС красномовно свідчить про те, що безвізовий режим відкрив для українців нові можливості і посприяв збільшенню кількості поїздок у Європейський Союз. Для цього необхідно мати лише біометричний паспорт і, за потреби, під час перетину кордону для представників правоохоронних органів країн ЄС підтвердити мету своєї подорожі", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, з початку дії безвізу і до кінця червня цього року українці понад 21 млн разів перетинали кордон з ЄС, що на 12% більше, ніж за попередній аналогічний період.

"У той самий час, починаючи з перших днів червня цього року, спостерігається стрімке зростання кількості українців, які воліють безвізові поїздки і прямують у країни ЄС виключно з біометричними паспортами без будь-яких позначок. Сприяє цьому туристичний сезон і закінчення в паспортах старого зразка терміну дії віз, які раніше доводилося оформляти", - наголошено в повідомленні.

У ДПСУ зазначили, що тільки в червні цього року зафіксовано 221 тис. поїздок українців за безвізом, а це в 2,3 разу більше, ніж за перші 30 діб безвізу, коли статистика була майже 96 тис. осіб. "Зараз кількість користувачів безвізового режиму в середньому становить від 9 000 до 12 000 осіб на добу", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, Україна отримала безвізовий режим з країнами ЄС у 2017 році. За перший рік дії безвізу за кордон за новими правилами з'їздили 555 тис. українців.

Минулого тижня Європейський парламент схвалив створення нової Європейської системи авторизації та інформації про подорожі (ETIAS) для поїздок у Шенгенську зону. Нова система передбачає додаткові перевірки безвізових мандрівників, а також осіб, які можуть становити небезпеку, нелегальних мігрантів або осіб з епідемічним ризиком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram