ГоловнаСуспільствоЖиття

Учасниця нападу на Дмитра "Вербича" отримала умовний термін

Катерина Лапінська визнала провину і співпрацювала зі слідством.

Учасниця нападу на Дмитра "Вербича" отримала умовний термін
Екатерина Лапинская
Фото: rbc.ua

Подільський районний суд Києва засудив до 3 років позбавлення волі умовно дівчину-інваліда Катерину Лапінську за причетність до нападу на ветерана антитерористичної операції (АТО) Дмитра Іващенка (Вербича) в Києві.

Встановлено, що обвинувачена і ще четверо її друзів 2 травня близько 19:30 перебували на вул. Костянтинівській у Подільському районі й помітили раніше незнайомого їм Вербича, який ішов одягнений у футболку з портретним зображенням, яке вони прийняли за націоналістичну українську символіку.

Тієї миті співучасник злочину, росіянин В'ячеслав Лукичов повідомив Лапінську про намір здійснити напад на учасника АТО через національно-політичні суперечності. Підсудна погодилася брати участь у цьому злочині і знімала напад на відеокамеру.

Суд затвердив угоду, визнав обвинувачену винною за ч. 2 ст. 296 (хуліганство, вчинене групою осіб) Кримінального кодексу і призначив їй покарання у вигляді 3 років позбавлення волі. При цьому суд звільнив Лапінську від відбування покарання і призначив випробувальний термін 1 рік. Також суд відпустив її з-під варти.

Нагадаємо, на ветерана АТО, захисника Донецького аеропорту Дмитра Іващенка ("Вербича") напали 2 травня в Києві на вулиці Костянтинівській.

Наступного дня поліція затримала в Харкові підозрюваних у нападі. Як з'ясувалося, одна з учасниць злочину - дочка чиновника Міноборони Катерина Лапінська. Її заарештували без права внесення застави, дівчина визнала свою провину і заявила про щире каяття.

Організатором нападу, за даними поліції, є громадянин Росії В'ячеслав Лукичов, який виїхав до Польщі відразу після злочину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram