ГоловнаСуспільствоПодії

Учасниця нападу на "кіборга" Вербича в Києві виявилася дочкою полковника ЗСУ

Лапінській вже повідомили про підозру.

Учасниця нападу на "кіборга" Вербича в Києві виявилася дочкою полковника ЗСУ

Одна з учасниць збройного нападу на військовослужбовця АТО Дмитра Вербича Катерина Лапінська виявилася дочкою чиновника Міноборони України.

Про це повідомляє Еспресо.TV.

За даними видання, Лапінська є членом ліворадикальної (анархістської) організації та дочкою начальника відділу аудиту у сфері ресурсного забезпечення Департаменту внутрішнього аудиту, полковника Сергія Лапінського.

З його електронною декларацією можна ознайомитися тут.

У прокуратурі Києва відзначили, що Лапінській вже повідомили про підозру. Її дії кваліфікували як хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням предмета, спеціально пристосованого і заздалегідь заготовленого для завдання тілесних ушкоджень. Вона може провести у в'язниці від 3 до 7 років.

Нагадаємо, 2 травня, в Києві на вулиці Костянтинівській невідомі напали на захисника Донецького аеропорту Дмитра "Вербича". Йому було завдано удару ножем в нижню частину спини. Потім Дмитра заляпали сльозогінним газом і намагалися добити молотком. Напад на ветерана АТО розслідують як хуліганство.

У неділю, 6 травня, в Харкові співробітники СБУ затримали групу молодих людей, які побили Вербича. Молоді люди позиціонують себе як антифашисти. Росіянин, який організував напад, втік у Польщу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram