ГоловнаСуспільствоОсвіта

Коледжі та училища можуть самі приймати заяви від абітурієнтів без паспортів

Міносвіти передало повноваження після ручного розгляду перших 400 заявок.

Коледжі та училища можуть самі приймати заяви від абітурієнтів без паспортів
У абітурієнтів є можливість особисто подати документи , Запорізький державний медичний університет
Фото: zsmu.edu.ua

Міністерство освіти і науки дозволило керівникам коледжів і технікумів, які готують молодших спеціалістів на основі 9 класів, самостійно вирішувати питання прийому документів. Про це повідомляє прес-служба відомства.

За минулий тиждень Міністерство розглянуло близько 400 заяв на вступ до коледжі та технікуми, після чого вирішило як виняток передати ці повноваження навчальним закладам.

Рішення зумовлене тим, що багато 9-класників ще не отримали паспортів громадянина України та формально не можуть подавати документи на вступ. У таких випадках Міносвіти може дозволити вступ за свідоцтвом про народження.

"Щоб поліпшити оперативність прийняття рішень, адже прийом документів на молодшого спеціаліста на базі 9 класів завершується 14 липня, МОН дозволило надавати відповідні дозволи керівникам коледжів, технікумів і прирівняних до них закладів", - сказано в заяві.

У той самий час у листі наголошено, що до моменту зарахування абітурієнт обов'язково повинен подати документ, що посвідчує особу і підтверджує громадянство України. Відповідно до закону, одним з таких документів є паспорт громадянина України (зокрема у вигляді ID-карти). При цьому свідоцтво про народження не належить до переліку документів, що посвідчують особу і підтверджують громадянство України.

Нагадуємо, що за перший тиждень реєстрації електронних кабінетів вступники створили понад 100 тис. кабінетів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram