ГоловнаСуспільствоВійна

Суд засудив майора запасу ЗСУ до 14 років в'язниці за шпигунство

Військовослужбовця завербували спецслужби РФ у 2014 році.

Суд засудив майора запасу ЗСУ до 14 років в'язниці за шпигунство
Фото: Depositphotos/AndreyPopov

Суд засудив військового чиновника Збройних сил України до 14 років позбавлення волі за шпигунство на користь Росії. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Служба безпеки України встановила, що колишній заступник військового комісара, майор запасу ЗСУ працював на спецслужби Російської Федерації. У 2014 році він був завербований кадровим співробітником російської військової розвідки, отримав завдання повернутися в Україну для вербування військовослужбовців.

"Він повинен був організувати збирання і передавання російській військовій розвідці відомостей про проведення мобілізації сил АТО в Донецькій області, перелік, структуру та дислокацію підрозділів Збройних сил України, які виконують завдання в районі Маріуполя, стан бойової і мобілізаційної готовності військ оперативного командування "Захід", що містять державну таємницю", - йдеться у повідомленні.

Зловмисника затримали у жовтні 2016 року в селищі Гоща в Рівненській області під час спроби отримати від українського військовослужбовця за гроші секретні документи з бойової та мобілізаційної готовності військ ОК "Захід".

Вирок набув чинності.

Нагадаємо, в п'ятницю, 6 липня, на Рівненському полігоні, що перебуває у підпорядкуванні командування "Захід" у результаті вибуху міномета загинули четверо військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram