ГоловнаСуспільствоВійна

Волонтери і журналісти не повинні перебувати на передовій, - Наєв

Передавати матеріальну допомогу і спілкуватися можна в тиловій зоні ООС.

Волонтери і журналісти не повинні перебувати на передовій, - Наєв
Сергей Наев

Командувач операцією Об'єднаних сил (ООС) Сергій Наєв виступає проти присутності збройних добровольців і волонтерів на передовій. Про це він розповів в інтерв'ю "Обозревателю".

"Щодо людей, які раніше їздили для виконання незрозумілих завдань у зону бойових дій, які не мають законного права мати зброю... Тепер люди, які не входять до складу жодної силової структури, офіційно, згідно з нормами закону, позбавлені права перебувати в зоні бойових дій", - заявив Наєв.

Генерал-лейтенант відмовився конкретизувати, добровольців яких формувань він мав на увазі. У той самий час він підкреслив, що в районі бойових дій будуть тільки Збройні Сили України і підрозділи інших силових структур ООС.

"Зараз волонтери приїжджають не на передній край, а в тилову зону, де вони передають матеріальну допомогу, зустрічаються і спілкуються і з керівництвом бригади, і з підрозділами, з окремими військовослужбовцями. Це робиться, в тому числі, і заради безпеки самих волонтерів. Тому що зараз у районі бойових дій, на передньому краї, небезпечно для цивільних, які не мають відповідної підготовки. Ну і прав перебувати там також. Відповідно до законодавства", - додав Наєв.

Нагадаємо, раніше Наєв заявив, що виконання мінських домовленостей не позбавляє Об'єднані сили права на захист. Незважаючи на оголошене з 1 липня перемир'я, в зоні бойових дій на Донбасі щодня фіксують близько 20 обстрілів у всіх напрямках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram