ГоловнаСуспільствоЖиття

Справу стосовно шістьох керівників шахти "Степова" передали до суду

У результаті вибуху в березні 2017 року на шахті загинули 8 шахтарів.

Справу стосовно шістьох керівників шахти "Степова" передали до суду
Фото: runews.su

У Львівській області судитимуть шістьох керівників, причетних до вибуху на шахті "Степова" в 2017 році, в результаті якого загинуло восьмеро гірників.

Про це повідомляють на сайті поліції Львівської області.

"Обвинувальний акт щодо шістьох керівників та інженерно-технічних працівників ВП "Шахта Степова" ДП "Львіввугілля", які до і в момент настання аварійного випадку виконували свої посадові обов'язки, спрямовано на розгляд суду", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 2 березня 2017 року на шахті №10 "Степова" ВАТ "Львіввугілля" стався вибух, який призвів до обвалення гірської породи. На момент вибуху в шахті перебували 172 гірники, безпосередньо на аварійній ділянці - 34 особи. У результаті вибуху восьмеро шахтарів загинули, ще 23 були травмовані.

Було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт із підвищеною небезпекою). Під час досудового розслідування встановлено, що вибух стався через неналежну роботу шахтного обладнання, а саме - незабезпечення ділянки розрахунковою кількістю повітря і електричного іскріння кабелю, який не відповідав умовам використання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram