ГоловнаСуспільствоПодії

Білецький та Береза взяли на поруки націоналістів, що розгромили кіоски біля "Лісової"

Прокурори клопотали про нічний домашній арешт.

Білецький та Береза взяли на поруки націоналістів, що розгромили кіоски біля "Лісової"
Фото: Громадське

Деснянський суд Києва відпустив на поруки народних депутатів трьох затриманих після погромів біля станції метро "Лісова" - Ярослава Ткаченка, Романа Шевченка і Павла Мороза.

Про це інформує прес-служба суду.

Повідомляється, що Ткаченка і Мороза суд відпустив на поруки народного депутата, лідера партії "Національний корпус" Андрія Білецького, Шевченка - на поруки нардепа Борислава Берези.

Як запобіжний захід для всіх трьох підозрюваних прокурори клопотали про нічний домашній арешт, але суд не підтримав клопотання правоохоронців.

Крім цього, суд доручив Київській місцевій прокуратурі №3 провести судово-медичне обстеження Ярослава Ткаченка і досліджувати факти застосування фізичного насильства працівниками поліції під час його затримання.

Нагадаємо, вранці в неділю, 27 травня, націоналісти розгромили кіоски біля станції метро "Лісова" у Києві, біля яких 26 травня побили військового пенсіонера. В результаті конфлікту постраждали троє правоохоронців. 10 активних учасників події доставили до Деснянського управління поліції.

Слідчі Деснянського управління поліції почали два кримінальні провадження: за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) і ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram