ГоловнаСуспільствоЖиття

Крисін відмовляється виходити з камери СІЗО

Наступне засідання - 31 травня о 13:00.

Крисін відмовляється виходити з камери СІЗО
Фото: Макс Требухов

Організатор "тітушок", які вбили журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія під час Майдану, Юрій Крисін відмовляється виходити з камери.

Про це повідомила в Фейсбуці вдова загиблого журналіста Світлана Кирилаш.

"Дуже важко говорити цензурно. Крисін відмовляється виходити з камери. Тому сьогодні не було ні доставки, ні відеоконференції. Наступне засіданні 31 травня о 13:00, що і хто там буде, я вже боюся й думати. Провадження тягнеться з початку березня, досі навіть не зачитали обвинувального акта. Єдине досягнення - що персонажа відправили в СІЗО. Такі справи ... ", - написала вона.

Нагадаємо, раніше Шевченківський суд встановив, що 17 лютого 2014 року Крисін, уродженець Горлівки, за грошову винагороду зібрав групу "тітушок" для протидії активістам Євромайдану. 18 лютого вони блокували і били мітингувальників у районі Михайлівської площі, внаслідок чого загинув журналіст В'ячеслав Веремій

За цим епізодом раніше засудженому Крисіну суд присудив 4 роки умовно (прокуратура просила 6 років в'язниці). Крисіна звинувачують у тому, що в складі групи "тітушок" він бив Веремія бейсбольною битою. Безпосереднє вбивство, за версією слідства, скоїв житель Горлівки Джалал Алієв.

Суддя у цій справі Олег Линнік 25 травня подав у відставку.

У жовтні 2015 року суд арештував Крисіна за підозрою у вимаганні грошей у перевізників, але 23 грудня відпустив його з-під варти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram