ГоловнаСуспільствоЖиття

В УГКЦ еміграцію назвали однією з найбільших загроз для інституту сім'ї

"Батьки їдуть на заробітки, залишаючи своїх дітей соціальними сиротами".

В УГКЦ еміграцію назвали однією з найбільших загроз для інституту сім'ї
Олекса Петрив
Фото: Макс Требухов

Однією з найбільших сучасних загроз для сім'ї в Україні є еміграція. Таку думку висловив Олекса Петрів, митрофорний протоієрей, керівник Департаменту зовнішніх зв'язків УГКЦ в Україні на прес-конференції, організованій Інститутом Горшеніна і присвяченій щорічній ході голів церков на захист прав дітей і сімей.

"Проблема соціального сирітства. Чому батьки залишають сім'ю і їдуть на заробітки? Це проблема уряду, державної влади, і її треба вирішувати. Піднімати до гідного рівня оплату праці в Україні, щоб батьки могли заробити для своєї родини тут. Це одна з дуже серйозних проблем", - сказав протоієрей.

Окрім того, в УГКЦ вважають, що Україні не вистачає єдиного органу в центральній владі, який відповідав би за державну сімейну політику.

"Ці проблеми вирішують у багатьох міністерствах і відомствах, розмито. Відсутність єдиного органу - це одне зі звернень нашої ходи до державної влади. Щоб у державній політиці поставити сім'ю на належний рівень. Крім того, необхідно на законодавчому рівні закріпити боротьбу з домашнім насильством, ці проблеми треба артикулювати. Наша маніфестація саме і ставить собі це за мету", - сказав представник УГКЦ.

Гаслом ходи, що відбудеться 2 червня в Києві за участю голів церков, буде "Міцна сім'я - міцна держава", оскільки, на думку релігійних діячів, державна політика щодо сім'ї в Україні занадто слабка, підсумував протоієрей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram