ГоловнаСуспільствоПодії

Жителя Слов'янська підозрюють у 23 зґвалтуваннях неповнолітніх

Чоловік скоював статеві злочини стосовно дітей упродовж 13 років.

Жителя Слов'янська підозрюють у 23 зґвалтуваннях неповнолітніх

54-річному жителю Слов'янська Донецької області пред'явлено підозру у 23 фактах зґвалтування неповнолітніх.

Як повідомляють на сайті обласної поліції, чоловік здійснював статеві злочини стосовно дітей упродовж 13 років. Правоохоронці встановили 14 потерпілих, серед яких малолітні діти. Всього на совісті зловмисника - 37 різних злочинів.

Зокрема, оперативники зібрали докази його причетності до 23 фактів сексуального насильства щодо неповнолітніх, вчинених у період 2001-2014 років. Із них три випадки насильства - вчинені щодо малолітніх дітей (віком до 14 років).

У своєму приватному будинку раніше судимий зловмисник створив місце розпусти, де розбещував і ґвалтував дітей під загрозою розправи.

Жертвами підозрюваного ставали підлітки в основному з сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Залякані діти нічого не розповідали рідним.

Також насильник змушував дітей брати участь у зйомках відеоматеріалів порнографічного характеру. Цю продукцію він розповсюджував в інтернеті через створену ним закодовану мережу обміну файлів.

Зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 1, 2 ст. 156 (розбещення неповнолітніх), ч. 3 ст. 302 (створення або утримання місць розпусти із залученням неповнолітніх), ч. 2, 3 ст. 153 (насильницьке задоволення статевої пристрасті в неприродній спосіб), ч. 1 ст. 304 (втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність) Кримінального кодексу України.

Злочинця було викрито наприкінці 2017 року, деякий час він переховувався, але на початку 2018-го його затримали із залученням бійців спецпідрозділу КОРД.

Зараз підозрюваний перебуває під арештом у СІЗО. Досудове розслідування триває.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram