ГоловнаСуспільствоВійна

Поблизу патруля ОБСЄ на Донбасі пролунав вибух

Снаряд вибухнув за 200-300 метрів від спостерігачів.

Поблизу патруля ОБСЄ на Донбасі пролунав вибух
Фото: ombudsman.gov.ua

Поблизу Петровського Донецької області за менш ніж 300 метрів від патруля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ стався вибух.

Про це повідомляють у звіті СММ ОБСЄ.

Вранці 30 травня патруль у складі шести співробітників місії на двох броньованих автомобілях прибув до місцезнаходження камери СММ за межами ділянки розведення сил і засобів, у районі н. п. Петровське (41 км на південь від Донецька).

"О 10:58 члени патруля були всередині двох автомобілів з відкритими дверцятами, коли всі вони почули свистячий звук, а потім вибух. Вони також побачили темно-сірий дим, що здіймається з-поза покинутих цегляних тваринницьких приміщень, за 200-300 метрів на південний захід (за оцінкою, за межами ділянки розведення). За оцінкою СММ, вибух стався в результаті розриву 82-міліметрової мінометної міни. Патруль Місії негайно покинув цей район і благополучно повернувся на базу в Донецьку", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що у звіті СММ ОБСЄ за 29 травня повідомляють про вибух за 200 метрів від патруля спостерігачів поблизу Неліпівки.

Нагадаємо, у квітні минулого року працівник СММ ОБСЄ загинув від підриву автомобіля в Луганській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram