ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовик "ЛНР" отримав 25 років за подвійне вбивство у Казахстані

Засуджений двічі їздив в Україну воювати проти ЗСУ.

Бойовик "ЛНР" отримав 25 років за подвійне вбивство у Казахстані
Фото: globallookpress.com

Суд у Караганді засудив до 25 років позбавлення волі бойовика "ЛНР" Микиту Степіна, який скоїв подвійне вбивство 28 липня 2017 року в Теміртау. Його друг Павло Левкутін отримав три роки за неповідомлення про злочин.

Про це пише "Радіо Свобода".

Степін уперше прибув на територію України в лютому 2015 року і до кінця грудня пробув там у складі "Всевеликого війська Донського імені Матвія Платова". Після цього він повернувся у Теміртау. Навесні 2016 року Степін знову поїхав в Україну для участі у збройному конфлікті, де пробув до лютого 2017 року.

Після двох поїздок він повернувся додому в Теміртау, влаштувавшись автослюсаром у гаражний бокс, де пізніше і сталося вбивство двох місцевих жителів, імовірно, через майнову суперечку.

В останньому слові головний фігурант сказав, що "виконав борг честі", коли поїхав на Донбас з метою захисту мирного населення від тих, хто, як він висловився, "знищував російське населення". Під час обшуку у нього вдома були виявлені "військовий квиток", посвідчення про присвоєння козацького чину і нагорода "За звільнення Донбасу".

У Казахстані з 2014 року за звинуваченням в участі у збройному конфлікті на сході України, де за чотири роки загинуло понад 10 тисяч людей, засуджено декількох громадян. Обвинувальні вироки стосовно тих, хто "воював на боці сепаратистів" виносили в Астані, Актобе, Атирау, Усть-Каменогорську. Фігурантів кримінальних справ раніше засуджено до тюремних термінів від трьох до п'яти років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram