ГоловнаСуспільствоВійна

Розведення сил біля Станиці Луганської знову зірвалося

Відведення військ і озброєння було заплановане на 13 квітня.

Розведення сил біля Станиці Луганської знову зірвалося
Фото: Facebook / DE NE DE

Бойовики російсько-окупаційних військ укотре зірвали розведення сил і засобів сторін у районі Станиці Луганської, яке попередньо було заплановане на 13 квітня.

"Учора близько 20:35 на ділянці розведення російсько-окупаційні війська застосували стрілецьку зброю по позиціях Збройних сил України. Про подію українська сторона СЦКК поінформувала СММ ОБСЄ", - повідомляють на сторінці штабу АТО в фейсбуці.

Нагадаємо, ще восени 2016 року учасники програми Тристоронньої контактної групи підписали угоду про розведення сил і засобів біля трьох населених пунктів на лінії розмежування - в Петровському, Золотому і Станиці Луганській. Рамкова угода передбачає розведення сил на кілометр углиб і в ширину.

Відведення тоді відбулося лише в районах перших двох населених пунктів - біля Золотого 1 жовтня, а біля Петровського 7 жовтня. У Станиці Луганській розведення сил відклали, пославшись на обстріли. Після цього відведення сил на цій ділянці багаторазово зривалося - штаб АТО стверджував, противник щоразу відкривав вогонь до закінчення передбачених угодою семи днів повної тиші на ділянці розведення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram