ГоловнаСуспільствоВійна

Біля Петровського Донецької області розвели війська (оновлено)

У разі ескалації військові повернуться на позиції.

Фото: dsnews.ua

На ділянці фронту Богданівка-Петровське у Волноваському районі Донецької області розвели війська, виконуючи домовленості, досягнуті в Мінську.

Про це у фейсбуці повідомив голова Донецької військово-цивільної обладміністрації Павло Жебрівський.

"З приводу розведення військ на ділянці фронту Богданівка-Петровське. Щойно тут почався процес відведення військ. Згідно з домовленостями, до неділі війська повинні бути відведені на один кілометр з одного й іншого боку. Хочу заспокоїти жителів Донецької області - нічого страшного не відбувається. Ця територія і надалі залишається під контролем української влади, під наглядом наших розвідників і під наглядом ОБСЄ. У разі порушення агресором домовленості максимум за 10 хвилин наше військо в повній бойовій готовності займе колишні позиції і візьме під контроль усю цю територію. Але дуже сподіваюся, що такої необхідності не буде", - зазначив він.

Оновлення. Спікер Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко на брифінгу повідомив, що розведення сил і засобів у районі Петровського завершено.

"Сьогодні вранці об 11 годині успішно відбулося розведення сил і засобів українських військ і загонів противника в районі Богданівки і Петровського на Маріупольському напрямку. Сили АТО відійшли на 1 км на захід і зайняли нові, раніше облаштовані позиції. Процес відведення був верифікований представниками СЦКК і ОБСЄ" , - повідомив Лисенко.

Нагадаємо, 21 вересня учасники Тристоронньої контактної групи підписали рамковий документ про розведення сил і засобів учасників конфлікту на Донбасі на трьох ділянках - у районі населених пунктів Станиця Луганська, Золоте і Петровське. Умовою відведення сил на Донбасі було прописано дотримання режиму тиші в цих точках упродовж семи діб. Розведення сил передбачає відхід із займаних позицій в обидва боки не менш ніж на два кілометри.

На цей момент розведення сил відбулося лише в районі Золотого. В Станиці Луганській відведення військ заплановано на неділю, 9 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram