ГоловнаСуспільствоВійна

Марчук назвав відведення військ на трьох ділянках підготовкою до більш серйозних рішень

"Головна ідея - це, безумовно, напрацювання механізму для виведення військ".

Марчук назвав відведення військ на трьох ділянках підготовкою до більш серйозних рішень

Представник України в підгрупі з безпеки Тристоронньої контактної групи Євген Марчук заявив, що відведення військ на трьох ділянках Донбасу - це підготовка до серйозного рішення проблеми.

Про це він сказав в ефірі 5 каналу.

"Головна ідея - це, безумовно, напрацювання механізму для виведення військ. А не може бути такої ідеальної ситуації, як хотілося б, - вони всі зібралися і пішли. Було б дуже добре. Але це своєрідна підготовка до процедури, коли почнеться серйозне рішення цієї проблеми, яке, звичайно, вирішується на вищому політичному рівні", - заявив Марчук.

"Багато людей з тривогою говорять, що ми залишаємо території. Нічого ми не покидаємо і не залишаємо, тому що синхронне розведення - це де-факто на мові військовій- передислокація", - додав він.

Марчук також вважає, що розводити сили варто було хоча б для того, щоб уникнути жертв у цих квадратах. "Коли ми почали працювати на цих трьох ділянках - це вже три місяці, взагалі ідея виникла ще в березні, коли ми почали працювати з росіянами, з усіма - виявилася цікава статистика, хоча обстріли були і по Петровському, і по Золотому. За цей час , коли ми працюємо, - жодного убитого і жодного пораненого військового. Є резон хоча б заради цього?" - сказав Марчук.

Нагадаємо, 21 вересня учасники Тристоронньої контактної групи підписали рамковий документ про розведення сил і засобів учасників конфлікту на Донбасі на трьох ділянках. 1 жовтня відведення військ сталося в районі Золотого, 7 жовтня - в районі Петровського. Розведення біля Станиці Луганської було призначено на 9 жовтня, але може не відбутися через обстріли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram