ГоловнаПолітика

"Самопоміч" поскаржилася в ГПУ на розведення військ

Партія вважає домовленості в Мінську незаконними.

"Самопоміч" поскаржилася в ГПУ на розведення військ
Фото: http://samopomich.ua

Партія "Самопоміч" звернулася в Генеральну прокуратуру із заявою про злочин у зв'язку з підписанням Мінських угод і розведенням військ на низці ділянок на Донбасі.

Про це повідомляють на сайті партії.

"Ми бачимо цілий ряд порушень Конституції і Кримінального кодексу в підписанні Мінських домовленостей. Тому також звертаємося до Генеральної прокуратури із заявою про скоєння злочину за статтею 353 «Самовільне присвоєння владних повноважень»", - сказав нардеп Тарас Пастух.

Окрім того, депутати від "Самопомочі" звернулися до президента Петра Порошенка з вимогою відповісти на питання, хто уповноважував вести переговори від імені України і укладати нові Мінські домовленості і дав наказ про відведення військ на Сході України.

Нагадаємо, 21 вересня учасники Тристоронньої контактної групи підписали рамковий документ про розведення сил і засобів учасників конфлікту на Донбасі на трьох ділянках: у районі населених пунктів Станиця Луганська, Золоте і Петровське. Умовою відведення сил на Донбасі було прописано дотримання режиму тиші в цих точках протягом семи діб. Розведення сил передбачає відхід із займаних позицій в обидві сторони не менш ніж на два кілометри.

Раніше розведення сил відбулося лише в районі Золотого, в п'ятницю - в районі Петровського. У Станиці Луганській відведення військ заплановано на неділю, 9 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram