ГоловнаПолітика

Вісім жителів Запорізької області отруїлися сурогатним алкоголем

Ділок продавав розбавлений водою неякісний спирт.

Вісім жителів Запорізької області отруїлися сурогатним алкоголем
Фото: www.media-kuban.ru

Вісім жителів Вільнянського району Запорізької області потрапили в лікарню з отруєнням сурогатним алкоголем.

Як повідомляють на сайті обласної поліції, 6 жовтня у Вільнянську районну лікарню госпіталізували п'ятьох жителів с. Матвіївка, двох - с. Українка і жителя Вільнянська.

Усі вони придбали горілку в жителя вулиці Садової в с. Матвіївка. За попередньою інформацією, як горілку той продавав розбавлений водою неякісний спирт. Вилучений сурогат спрямовано на експертизу.

Дії зловмисника підпадають під ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення підакцизних товарів з неякісної сировини, що становлять загрозу для життя і здоров'я людей, а так само збут таких товарів, що призвів до отруєння людей чи інших тяжких наслідків). Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від п'яти до десяти років.

За даними Держспоживслужби, на ранок 7 жовтня в Україні зареєстровано 105 випадків отруєння фальсифікованим алкоголем. Половина з отруєних - 53 людини - померли.

Більшість отруєнь зафіксовано в Харківській області. Саме там виготовляли сурогатний алкоголь на основі метилового спирту.

Також випадки отруєння були в Бердичеві Житомирської області, Лимані Донецької області, Рубіжному Луганської області та Миколаєві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram